Owoce i warzywa warto zjadać surowe, mają wtedy najwięcej dobrych właściwości, ale możemy je też zamrażać, suszyć, zakisić oraz robić z nich rozmaite przetwory. Jeśli zamierzamy zrobić duże ilości słoików na zimę, możemy znaleźć hurtownię najbliżej naszego miejsca zamieszkania wpisując frazę „owoce warzywa hurt”. Dobrze wcześniej rozpisać sobie, jakie dokładnie sałatki czy sosy będziemy robić, żeby obliczyć, ile kilogramów jarzyn i owoców będziemy potrzebować. Pozostałości możemy oczywiście zamrozić, ale dobrze jest znaleźć rolnika sprzedającego hurtowo i zakupy rozłożyć na kilka tur. Polecamy owoce polska, sprawdź!

Ważne jest również to, aby przetwarzać składniki zakupione na targu czy giełdzie jak owoce warzywa hurt, które akurat w konkretnym czasie są najlepsze, soczyste i aromatyczne. Wtedy przetwory będą najlepsze. Podobnie z zamrażaniem – trzeba mrozić owoce i warzywa, które są bardzo dojrzałe, zdrowe. Zwracajmy na to uwagę wybierając owoce hurt, bo korzystniejsza cena może też czasem sugerować gorszą jakość. Najlepiej jeść je sezonowo – są wówczas najświeższe, wiemy, iż nie były przechowywane przez długi czas w chłodniach i nie pryskano ich konserwantami aby nie zepsuły się w transporcie.
Nie czekaj – dużo informacji czytaj w serwisie (https://warsaw.nobuhotels.com/pl/rooms-suites/), który dla Ciebie stworzyliśmy. Jeśli masz pewne wątpliwości – chętnie na nie odpiszemy.
Na wiosnę nowalijki, znakomite owoce latem – morele, czereśnie, agrest, jesienią gruszki, jabłka, śliwki, cukinia, kabaczek i dynia, a na zimę – przetwory, kapusta kiszona czy kiszone ogórki.
Przeważające w diecie polskie jarzyny i owoce to naprawdę najlepszy wybór. Szczególnie gdy znajdziemy ekologicznego dostawcę, jaki sprzeda nam warzywa i owoce hurt. Przy dużych zamówieniach można planować tygodniowe, urozmaicone i pożywne menu.